DS Automobiles на Автосалон София 2019

DS 7 Crossback E-TENSE 4×4 и новия напълно електрически DS 3 Crossback E-TENSEIMG_2183

Ползван netcarshow.com

София Франс Ауто вече е официален вносител на DS Automobiles за България и представя марката на Автомобилен салон София.

DS Automobiles е премиум марката на PSA Group. Водена от авангардния дух и подкрепена от изключителното наследство на 1955 DS, марката DS Automobiles, лансирана през 2015 г., цели да привнесе френския лукс в автомобилната индрустрия.

Проектиранa за клиенти, търсещи лично изразяване и високи технологии, втората генерация на DS моделите съчетава изтънченост и модерни технологии. Със SUV-овете DS 7 Crossback и DS 3 Crossback,  DS лансира гама от 6 автомобила, всички предлагани в електрифицирани версии под подписа E-TENSE.

Флагманът на френските технологии DS 7 Crossback E-TENSE 4×4 e представен  на Автомобилен салон София 2019, заедно с новия напълно електрически DS 3 Crossback E-TENSE.

  • DS 7 Crossback E-TENSE 4×4 , комбинира електрифициран силов агрегат с 300 к.с. и задвижване на 4-те колела
HyperFocal: 0

HyperFocal: 0

От средата на 2019 г. DS 7 Crossback се предлага с хибридната технология E-TENSE.

С предлагането на високоефективен хибрид в сегмента на SU C Premium с DS 7 Crossback, DSAutomobiles потвърждава, че е на върха на технологията.

Високият стандарт на френската експертиза произведе изключително универсален и способен автомобил DS7Crossback E-Tense 4×4 с 300 к. с. и въртящ момент от 450 Nm, задвижване на четирите колела, 50-километров изцяло електрически обхват (WLTP стандарт) и възстановяване на енергия при спиране или забавяне.

Започвайки с DS 7 Crossback, всички нови модели DS Automobiles ще бъдат с електрифицирани версии.

От дързостта произтичат отлични постижения. DS Automobiles стана първият производител на автомобили, който предлага високоефективна бензиново-електрическа хибридна технология в SUV сегмента на Premium C.

С трите си силови агрегата – бензинов блок с турбокомпресор и два електрически мотора, генериращи комбинирана мощностDS3 от 300 к.с., DS 7 Crossback E-TENSE 4×4 е еталон по отношение на технологии и финес.

Двигателят PureTech с 200 к.с. е придружен от два електрически мотора със 109 к.с., разположени върху всяка ос. Те са съчетани с 8-степенна автоматична скоростна кутия за комбинирана мощност от 300 к. с. и 450 Нм въртящ момент, който се разпределя от трансмисията със задвижване на 4-те колела. Автомобилът ускорява от 0 до 100 км/ч само за 6,6 секунди и изминава 1 000 м от старт на място за 27 секунди.

IMG_2181

Силовият агрегат комбинира бензинов двигател с мощност 200 к.с. и е придружен от два електрически двигателя с мощност 109 к.с. и новата осемстепенна автоматична скоростна кутия. Те предлагат комбинирана максимална мощност от 300 к. с. с въртящ момент от 450 Nm и задвижване до четирите колела.

DS 7 Crossback E-Tense 4×4 може да измине разстояние от 50 километра  в режим на шофиране ZEV (изцяло електрически режим) (цикъл WLTP, съответстващ на 60 километра в NEDC) поради капацитета на батерията си 13,2k Wh. Този диапазон е подходящ за ежедневно разстояние от пътуване от дома до работата, в града или по магистралата, до скорост от 135 км в час. Когато нивото на батерията е ниско или за оптимално сцепление, бензиновият двигател допълва необходимата мощност.

Технологията не се свежда само до режимите на задвижване. DS 7 Crossback E-TENSE 4×4 предлага система за автономно шофиране от ниво 2  DS CONNECTED PILOT, контролирана от камера система на окачване DS ACTIVE SCAN SUSPENSION, система за автоматично паркиране DS PARK PILOT или системата DS SAFETY, включваща всички елементи за безопасност, необходими за съвременното шофиране.

  • Новата SUV икона на хай-тек стила в 100% електрическа версия – DS 3 Crossback E-TENSE

DS-3_Crossback_E-Tense-2020-1024-05До голяма степен защото автомобилният лукс сега означава 100% електрическа мобилност, DS създаде DS 3 Crossback E-TENSE. На пръв поглед не може много да се разграничи тази версия с „нулеви емисии“ от други версии. Но отвън неговата изключителна боя Cristal Pearl, сатенено-хромирани покрития, емблеми E-TENSE и специална задна броня, без изпускателна тръба, дават играта. Вътре специалната информация, показана на цифровия уред и неговия зъбен лост, релефен с подпис на емблемата E-TENSE, сочи към факта, че наистина сте в 100% електромобил. Въпреки че батериите се помещават в нова «CMP» платформа, DS 3 Crossback E-TENSE може да се похвали със същата просторност и същия обем на багажника като всички други версии.

С пробег  320 км, в съответствие със стандарта WLTP (430 км NEDC), DS 3 Crossback E-TENSE предлага обхват, който отговаря на огромното мнозинство от нуждите на клиентите. Управлението на енергията в рамките на DS 3 Crossback E-TENSE е напълно оптимизирано благодарение на регенеративното спиране, което презарежда акумулатора при забавяне на автомобила и термопомпа, която намалява консумацията на електроенергия.

DS 3 Crossback E-TENSE носи зарядно устройство с голям капацитет. Въпреки че автомобилът може да се зарежда от стандартен гнездо, като използвате предоставения кабел Mode 2, кутия за стена с мощност 11 кВт ще намали времето за зареждане до само 5 часа (доставен е режим 3 кабел). В обществен терминал за бързо зареждане със 100 кВт 80% от батерията може да се зарежда само за 30 минути, което представлява среден обхват от 9 км на минута зареждане.

Тишината е един от жизненоважните компоненти на всеки електромобил.

„С DS 3 Crossback E-TENSE поставихме лентата много високо, за да се превърнем в еталон в тази област. Шумът от пътя и други аеродинамични смущения са перфектно филтрирани.“ обяснява Реми Сеймпер, директор на проекта DS 3 Crossback E-TENSE.