Поглед към BRABUS Ultimate E – ограничено издание

Премиерата беше във Франкфуртultimate E (21)-1169x780 (1)

Източник: brabus.com

Модният градски спортен автомобил, базиран на EQ fortwo cabrio, отбеляза световната си премиера на IAA 2019 във Франкфурт на Майн. Изданието е ограничено до 28 автомобила.

С електрическия си мотор от 92 к. с. и четири различни режима на задвижване, ексклузивният двуместен автомобил ускорява от нула до 100 км в час само за 10,9 секунди. Колата има максимална скорост от 130 км  в час.

Въпреки това „джобната ракета“ от BRABUS впечатлява не само с мощния си алтернативен моторен агрегат: Освен това се отличава с екстравагантен външен вид благодарение на вълнуващо стилизираното широко тяло, специално боядисване, 18-инчови ковани джанти и луксозния интериор на BRABUS от фина кожа.

Градският спортен автомобил обаче пленява не само с еднакво екологичния си и пъргав мотор. BRABUS Ultimate E също е съвършенство за привличане на погледа. Това е с любезното съдействие на купето WIDESTAR, което е запазено изключително за автомобилите на ограничените специални издания BRABUS Ultimate. Също толкова необичайно е специалното боядисване по избор на конкретния купувач. Автомобилът на шоуто има боя Royal Purple.

ultimate E (16)-1169x780Конверсията WIDESTAR включва предни и задни калници, които създават място за 18-инчови колела, чиито размери са изключително необичайни за електрически автомобил с такъв размер. Специално леките джанти BRABUS Monoblock Y за актуалните суперкари BRABUS Ultimate се произвеждат с помощта на високотехнологична технология за коване. В съответствие с тяхното типово обозначение, те разполагат с девет деликатни двойни спици, които се заострят във външния ръб на колелото във формата на Y. Този дизайн дава възможност тези ковани джанти да са сред най-леките 18-цолови джанти на световния пазар. Предното колело тежи едва 6,7 килограма, а задното само 7,1 килограма.

Корпусът на BRABUS WIDESTAR позволява инсталиране на колела с размер 7Jx18 с гуми от 205/35 R 18 отпред и джанти широки осем инча с гуми 235/30 R 18 на задната ос, с което се постига особено гъвкава и безопасна работа. Това се дължи и на окачването на BRABUS със спортна и удобна настройка, което беше конкретно калибрирано спрямо теглото на електромобила, ултра нископрофилните гуми и по-широката следа.

В допълнение към по-широките калници, широкия корпус BRABUS WIDESTAR включва и компоненти за подобряване на аеродинамичното оформление като преден спойлер, рокерски панели и заден дифузьор, всички разработени и проверени във вятърен тунел.

Задвижването на динамичния градски спортен автомобил BRABUS Ultimate E се базира на трифазния синхронен двигател и едноскоростната трансмисия на базовия автомобил, интелигентен fortwo EQ кабрио. Следвайки традицията на BRABUS да изграждат класни превозни средства в свой собствен клас, инженерите, техниците и програмистите на BRABUS ZERO EMISSION разработиха надстройка на този моторен агрегат.

Надстройката на BRABUS PowerXtra включва препрограмирана система за управление на въртящия момент, специални модули за превключвателя на динамиката на движение и педала на газта.

Има възможност водачът да избира между четири различни режима на шофиране. В ниво 1, електрическият двигател реагира, както във всеки интелигентен EQ fortwo. В положение „Еко“ скоростта на възстановяване на енергията се увеличава и двуместният се спира много по-силно от производствения модел при отнемане на газта. Ниво 3 означава „Спорт“. Педалът на газта осигурява по-бърза реакция.

Най-динамичният избор е режимът „Sport +“: След това моторът произвежда увеличена мощност от 92 к. с.  и върхов въртящ момент 180 Нм. Този режим също предлага на водача по-директен отговор на педала на газта.

В режим „Sport +“ двуместният BRABUS почти безшумно спринтира от покой до 100 км в час само за 10,9 секунди. Максималната скорост остава ограничена до 130 км в час.

Изключителният градски спортен автомобил остава абсолютно екологичен, тъй като е неутрален по отношение на въглерод, въпреки впечатляващите си показатели. В зависимост от стила на шофиране, BRABUS Ultimate E има обхват до 125 километра при едно зареждане на батерията.

Интериорът от фина кожа BRABUS на автомобила на шоуто IAA разполага с комбинация от особено мека и дишаща черна кожа BRABUS Mastik и алкантара в същия цвят. В съответствие с екологичните аспекти на изключителния градски спортен автомобил, прецизните декоративни шевове бяха изпълнени в ярко зелено. Тази комбинация се намира не само на седалките, вътрешните секции на панелите на вратите, спиците на волана и тапицерата на превключвателя, но и в горната част на таблото.

Алуминиевите педали BRABUS, копчето за превключване и лостът на ръчната спирачка добавят нотка на състезателност към пилотската кабина.

Вносител на марката за България е Ратола