Архив

Пак за слънчевата електрическа кола Aptera с обхват „1000 мили“

Получава 4 милиона долара в подкрепа и повече от 7000 предварителни поръчкиAptera-hero

Източник: electrek.co

Aptera, стартираща компания, целяща да пусне на пазара електрическа кола, захранвана със слънчева енергия и батерии, с обхват „до 1 000 мили“, получи 4 милиона долара подкрепа и повече от 7 000 предварителни поръчки.

Това е втори ход на Aptera. Компанията е създадена през 2006 г. с цел пускането на пазара на суперефективно триколесно превозно средство.

За съжаление проектът не се получи, но първоначалните основатели наскоро решиха да го преразгледат, след като стартираха различна успешна компания в пространството за електрификация.

Миналата година Aptera стартира отново с представянето на нова актуализирана версия на своя суперефективен триколесен дизайн с батерии и слънчеви батерии.

Той претендира за обхват до 1000 мили и постига това, като прави автомобила изключително лек, с три колела и коефициент на съпротивление (Cd) от само 0,13.

Aptera-2С този вид ефективност той може да постигне 250 мили обхват при сравнително малък акумулаторен пакет, в резултат на което превозното средство започва от 25 900 долара.

Купувачите могат също да конфигурират Aptera с батерия, която разширява обхвата до 400 мили за 29 800 долара, 600 мили за 34 600 долара и 1000 мили за 44 900 долара.

Aptera предлага също така избор на 100 кВт система с предно задвижване или 150 кВт задвижване на четирите колела.

Другият важен аспект е опцията за добавяне на вградени слънчеви клетки в тялото, за да се добави производство на електроенергия. Компанията вярва, че може да добави между 16 и 40 мили обхват на ден, в зависимост от конфигурацията.

Сега, няколко месеца след разкриването, Aptera обявява приключването на кръг от 4 милиона долара за финансиране.

Aptera Motors обявява, че е приключила своя кръг от финансиране от Серия A, приемайки общо над 4 милиона долара. Набиращият инерция Aptera вече е събрал над 7000 резервации за превозни средства за малко повече от два месеца на общаAptera-3 стойност от четвърт милиард поръчки. Компанията Solar Electric Vehicle (SEV) е подкрепена от краудфъндъри, частни инвеститори и автомобилни лидери като Sandy Munro от Munro & Associates, Inc.

4 милиона долара не са много в автомобилната индустрия и със сигурност не са достатъчни за въвеждане на автомобила в производство, но е начало.

Както бе отбелязано в съобщението, Aptera също потвърди, че е получила 7000 предварителни поръчки, които изискват депозит от 100 долара, за автомобила, представен през декември.

Компанията също така обяви, че се е преместила в ново съоръжение от 60 500 квадратни метра в района на долината на Соренто в Сан Диего, където планира да продължи развитието на електрическото превозно средство.

При разкриването на превозното средство компанията заяви, че планира да започне доставки през 2021 г., но графикът е агресивен.