Архив

Концепцията на електрическия Jeep Wrangler се очаква през март

Сериозна офроуд способност

2021 Jeep® Wrangler Rubicon 4xe

2021 Jeep® Wrangler Rubicon 4xe

По Green Car Reports

От известно време Jeep говори, че е на път напълно електрическа версия на емблематичния му офроудър, Wrangler; и наскоро сподели информация за това къде и кога ще дебютира такъв модел.

Марката заяви на страницата си „Пътят напред“, че ще разкрие концепция за Wrangler BEV със 100% захранване от батерията като част от група концепции, които ще бъдат разкрити на 27 март на Великденското Jeep Safari, в Моаб, Юта.

Jeep нямаше да разкрие концепцията в Moaб, убежище за най-отдадените офроудъри, ако не беше в състояние да осъществи някакво ниво. Миналата година неговият глобален президент Кристиан Мьоние намекна, че електрическата версия може да е още по-способна.

„Нашата идея илюстрира как гордо надграждаме богатото си наследство, когато се ангажираме да направим Jeep най-зелената марка Jeep“, каза той в изявление, предоставено на Green Car Reports. „Всички модели Jeep ще имат електрифицирана опция в през следващите няколко години и ще изведат зеленото и 4×4 технологията на следващото ниво. Очакваме с нетърпение да споделим повече информация за тази концепция на Jeep Wrangler BEV на годишното Великденско джип сафари на Moab.“.

Тийзър за акумулаторна електрическа концепция на Jeep Wrangler

Тийзър за акумулаторна електрическа концепция на Jeep Wrangler

Странен момент е, че изглежда, че Jeep не е избрал да постави силни задвижващи двигатели на двете оси. Изглежда, че електрическият Wrangler все още разчита на поредица трансмисии или скоростни кутии, за да доставя мощност на предните и задните колела поотделно. Изглежда, че използва и многопакетна стратегия за батерията.

Марката вече има плъгин модел – 2021 Jeep Wrangler 4xe plug-in hybrid, който предлага 17,3 кВтч батерия и първичен задвижващ двигател към 2,0-литровия турбо-4 двигател. Този модел позволява до 25 мили изцяло електрически.

Jeep вече има големи планове да електрифицира офроуд с Wrangler 4xe. Миналата година той обяви, че планира да изгради зарядни устройства със слънчева енергия на някои от най-популярните си офроудъри, така че да позволи на собствениците на Wrangler 4xe – а може би и на електрическия Wrangler – да изпитат тихо, изцяло електрическо офроуд .