Архив

Мощни изяви за EV на CES 2022 – изложението за потребителска електроника

Докато повечето компании в CES преминаха с виртуални представяния заради варианта omicron, имаше и много интересни ламарини за разглеждане

След опустошената от COVID 2021 г., CES тази година трябваше да бъде предстоящо парти за автомобилната иEQUINOX-MAIN_i_0 технологичната индустрия. В крайна сметка обаче повечето компании преминаха с виртуални презентации поради варианта omicron. Все пак имаше много интересна ламарина, която да видите, особено ако сте фен на електрически превозни средства.

Chevrolet Equinox EV

Chevrolet представи електрическа версия на компактния кросоувър Equinox през 2023 г. с начална цена около $30 000. Електрически среден кросоувър Blazer също е планиран за тази година. Equinox EV и електрическият пикап Silverado в пълен размер ще поставят Chevrolet EV в двата най-големи сегмента в индустрията, докато Blazer ще даде на марката електрически играч в един от най-бързо развиващите се сегменти в САЩ, каза главният изпълнителен директор на General Motors – Мери Бара, миналата седмица.

SONY-01_iSony Vision-S 02

Sony Group казва, че планира да създаде Sony Mobility, компания, която ще проучи възможността за навлизане на пазара на EV тази пролет. Sony смята, че силните му страни в забавлението и сензорите могат да играят голяма роля. Sony показа прототип на кросоувър, Vision-S 02, използващ същата EV платформа като Vision-S 01, показан на CES през 2020 г. Нямаше налични подробности за цената или датата на пускане.

BMW iX M60

2023 BMW iX M60 е третият вариант на първия кросоувър на BMW с батерии. Ориентираният към производителност iX M60BMW-02_i_2 осигурява до 610 к. с. и 280 мили пробег с едно зареждане според EPA. EV с размер на X5 може да спринтира от 0 до 60 мили в час за 3,6 секунди. Той пристига в дилърите на САЩ през юни с начална цена от $106,095, включително доставка.

Mercedes-Benz Vision EQXX

MERCEDES-03_iНадявайки се да демонстрира в настъпващата електрическа ера, че новата валута е ефективност, скорост и устойчивост, Mercedes създаде концепцията Vision EQXX само за 18 месеца. Изследователската кола, пълно преосмисляне на луксозен електромобил, е в състояние да измине 621 мили с едно зареждане. Вместо да пусне батерии от 200 киловатчаса в автомобил, за да осигури този обхват, ръководството на Mercedes предизвика инженерите да измислят превозно средство, което може да го управлява без гигантска батерия, като същевременно изглежда като типична кола с място за четирима пътници. И използваната технология трябваше да има шанс за серийно производство.

VinFast

Двуредовите кросоувъри VF 8 и триредовите VF 9 на виетнамския автомобилен производител VinFast – показани катоVINFASTS-04_i концепциите VF e35 и VF e36 на автомобилното изложение в Лос Анджелис през ноември – ще имат 402 к. с. VinFast изчислява, че VF 9 ще се ускори от 0 до 60 мили в час за 6,5 секунди, с очакван пробег от 422,5 мили според Световната хармонизирана процедура за тестване на леки превозни средства. Компанията предлага бонус за купувачи от САЩ, които желаят да направят депозит, като превозните средства вероятно ще пристигнат до края на годината. Клиентите, които направят резервация от $200 с възстановяема сума до 5 април, получават ваучер за $3000 за VF 8 от $41 000 и ваучер за $5000 за VF 9 от $56 000. Цената изключва батерията, която трябва да бъде наета отделно. VinFast показа три допълнителни модела EV – по-малките кросоувъри V5, V6 и V7 – но не предостави подробности.