Архив

Руското правителство разреши паралелен внос на някои автомобили и части

Според документа, който се състои от повече от 20 страници, вече е възможно да се внасят автомобили и резервни части

Volkswagen Taos 2021

Volkswagen Taos 2021

RBK.    7 май 2022 г.- Министерството на промишлеността и търговията на Русия публикува списък на стоките, които могат да се внасят в страната без разрешението на собственика на марката (т.нар. паралелен внос).

Документът, който се състои от повече от 20 страници, обхваща много марки автомобили, като Land Rover, Jaguar, Bentley, Hummer, Tesla, Mercedes-Benz, Maybach, Lexus, Infinity, Lamborghini, Ferrari, Aston Martin, Porsche, Rolls-Royce, Maserati, Bugatti.

Освен това вече е възможно да се внасят автомобили и резервни части Toyota, Volkswagen, Skoda, BMW, Renault, Audi, MINI и Nissan.

През март и април 2022 г. много производители на автомобили обявиха спиране на доставките на автомобили за Русия, както и спиране на производството на автомобили в страната. Те включват Volkswagen, Skoda, Mercedes-Benz и BMW.

Освен това през март 2022 г. Европейският съюз наложи ембарго върху доставката на превозни средства на стойност над 50 000 евро. Подобни ограничения за вноса на скъпи автомобили бяха въведени от САЩ и Япония.