Архив

VW дава надстройка на моделите ID.4 и ID.5 GTX

Досега опционалните пакети оборудване „Дизайн“ и „Комфорт“ вече са включени в стандартнотоvw-id5-gtx-innenraum-2022 оборудване

volkswagen-newsroom.com

VW даде лек ъпгрейд на моделите GTX ID.4 и ID.5. Досега опционалните пакети оборудване „Дизайн“ и „Комфорт“ вече са включени в стандартното оборудване. В замяна обаче базовата цена и за двата модела се е увеличила. GTX варианти на ID.3 и дори на ID. Buzz трябва да последва.

ID.4 GTX вече се продава в Германия на цени, започващи от 53 225 евро, ID.5 GTX може да се поръча от 56 455 евро – и двете цени са преди субсидиите. В началото на предварителните продажби на ID.5 през ноември 2021 г. версията GTX все още се предлагаше на цени, започващи от 53 615 евро. ID.4 GTX преди това се предлагаше от 50 415 евро. Така и двете превозни средства са поскъпнали с почти 2800 евро.

Няма промени в задвижването с два двигателя: с PSM на задната ос и допълнителния ASM на предната ос, мощността на системата е 220 кВт, въртящият момент общо до 460 Нм. Електронно ограничената максимална скорост е 180 км в час. Капацитетът на теглене и на двата модела GTX е максимум 1400 килограма (при наклон от 8 процента), с 200 килограма повече от вариантите на модела със задно задвижване.

И в двата случая е инсталирана батерия с 77 кВтч енергийно съдържание (нето). Това дава на ID.4 GTX обхват до 500 километра според WLTP, докато малко по-аеродинамичният ID.5 GTX има обхват до 512 километра. Максималната мощност на зареждане и за двата модела е 135 кВт. VW посочва, че процесът на зареждане от 5 до 80 процента отнема 36 минути.

Подобреното основно оборудване с пакетите Design и Comfort включва, наред с други неща, климатично комфортно предно стъкло, затъмнени странични и задни стъкла, отопляеми предни седалки, два USB-C интерфейса всеки отпред и отзад, променлива централна конзола, Air Климатична система Care Climatronic с активен комбиниран филтър, климатик за паркиране и двузонов контрол на температурата.

Освен това има някои малки корекции в интериора, които ще станат характерни за моделите GTX. Таблото и панелите на вратите вече са черни. Червените декоративни шевове в интериора имат за цел „визуално да подчертаят спортния дух“. Те могат да бъдат намерени, например, във волана или предлаганите по избор спортни седалки.