Архив

10 години „Исубус“ е сред лидерите в автобусния сектор

Официалният вносител на автобусите Isuzu в България – „Исубус“, отбеляза 10 години  от основаването си. Част от автомобилната група „София Франс Ауто“ (SFA), днес компанията  е лидер в индустрията си с 35% пазарен дял и регистрирани 98 нови автобуса у нас през 2023  г.

За последното десетилетие обемът на продажбите в сегмента за страната е бил 650  превозни средства, катоисубус резултатите на марката я извеждат дългосрочно в челните три  позиции.

„Вече 10 години „Исубус“ предлага продуктите на Anadolu Isuzu в България и  осигурява тяхната качествена поддръжка“ – сподели Николай Живков, бранд директор на  „Исубус“. – „Вярваме, че сме се наложили като доверен партньор в автобусния сектор и се  стремим непрекъснато да подобряваме и разширяваме своята дейност, за да удовлетворим  клиентите. Така задържаме години наред класирането си в топ 3 в индустрията ни, като през  2023-а постигнахме най-висок дял от пазара у нас. Тези успехи са ясна индикация за  устойчивото развитие на нашата компанията.“

„Исубус“ е един от най-важните партньори за турския производител Anadolu Isuzu. „В 30-годишната ни история България винаги е била в топ 5 на държавите-вносители на  продуктите на марката ни, независимо че е сравнително малък пазар в сравнение с някои  западноевропейски страни“ – отбеляза Ерен Юзбасиоглу, мениджър международни  продажби в Anadolu Isuzu. – „Отношенията ни с „Исубус“ са изграждани с години и се  основават на взаимно доверие, професионализъм, разбирателство, както и на бизнес  етиката. На това дължим успешните си резултати и лидерската си позиция в България. Въпреки че местният пазар на автобуси не е голям, той е силно конкурентен. Репутацията и  надеждността на продуктите Isuzu, както и качеството на следпродажбеното обслужване  привличат собствениците и операторите на автобуси. За тях е важно да разчитат на стабилни  отношения с експертите в сектора, какъвто безспорно е „Исубус“.

Превозните средства на Anadolu Isuzu са се доказали в Европа и са предпочитан избор  пред редица други марки. През последните няколко години компанията инвестира в  моделите с алтернативна енергия и предлага 8-, 12- и 18-метрови електрически автобуси,  като само на Стария континент от осемметровия модел е реализирала над 100 броя през  2022 и 2023 г.

В България „Исубус“ е познат с градските, междуградските и туристическите си  модели, като най-новите попълнения са 100% електрическите NovoCiti Volt и Citivolt 12,  подходящи за обществения транспорт. Най-предпочитан остава туристическият 30-местен Turquoise, отличаващ се със своя надежден дизелов двигател и с ефективността си. Предстои  портфолиото за страната да се увеличи с компактния 29-местен електрически междуградски  автобус Novo Volt, чието производство ще стартира през 2025 г.

Насочена към високото клиентско удовлетворение, „Исубус“ предлага и разнообразие  от услуги, сред които обратно изкупуване, замяна, отдаване под наем, сервизно обслужване  и ремонт. Оторизираната сервизна мрежа, работеща по стандартите на производителя, е с  центрове в София, Плевен, Варна, Сливен и Харманли. За 10-годишния успех на компанията допринася и екипът от професионалисти, познаващи добре продуктите и пазара и готови да  използват дългогодишния си опит, за постигането на бизнес целите на клиентите си.