НОВИЯТ СЕДАН PEUGEOT 508
НОВИЯТ СЕДАН PEUGEOT 508

Heavy metal: Барабанистът на Iron Maiden придоби уникален Jag

Показват го за пръв път в Женеваnintchdbpict000390537856-e1520427672774

Източник: The Sun

Jaguar пресъздаде класически 1980-та година XJ6 и добави хай-тек джаджи специално за барабаниста на Iron Maiden – Нико Макбрайн.

Този XJ6 отнема от класическия екип на Jag повече от 3500 часа. Макбрайн поръчал лилавия салон с куп модерни докосвания. Над 4000 части са заменени или преработени.

Еднократният проект е като никой друг XJ6, който някога досега е правен – с визуални промени плюс „ощипвания“ към двигателя и окачването, за да се създаде колата на Нико.

Луксозният салон е пресъздаден от екипа на Jaguar Classic Works в Ковънтри като част от тържествата за 50-годишнината на британската фирма.

xj6-nicko-mcbrain-3Той се отличава с нови предни и задни брони и извити „мускули“ на автомобила със светещи арки на колелата.

Боята е уникално оцветена в малама цвят, направена според спецификациите на Нико.

Добавени са нови фарове, дръжки на xj6-nicko-mcbrain-8вратите, странични огледала и седалки, както и стартов бутон, монтиран на таблото.

Самото табло е фурнировано в същия материал, който Нико използва при барабаните си.

xj6-nicko-mcbrain-12Педалите са вдъхновени и от комплекта му за барабани, докато въртящите се дискове напомнят електрическите китари. Воланът има уникалния талисман на Нико – Eddie Growler – вграден в центъра.

Барабанистът на Iron Maiden, който е жив фен на Jag, каза: „Това е моят последен XJ – моят трети и любовно наречен „Джони 3“ . Това е истински резултат на любов между Jaguar Classic и мен.

Аз съм толкова развълнуван от завършването му и xj6-nicko-mcbrain-13особено от това, че го представям в Женева – наистина е издание на Greatest Hits и това определя какво е всичко за мен Jaguar XJ.

Това е признание за майсторството на екипа на Jaguar Classic. Не бихме могли да го сменим за по-добър, но това е 50-годишнината на XJ – любимият ми от всички Jaguars.“ – каза музикантът пред The Sun.