НОВИЯТ СЕДАН PEUGEOT 508
НОВИЯТ СЕДАН PEUGEOT 508

„Убиецът“ на Tesla Roadster – с 0-60 мили в час за 1,9 сек.

Aspark Owl твърди, че има рекордно времеAspark-Owl-0-60mph-in-1-9-seconds-1239989

Източник: express.co.uk

Нов, изцяло електрически хипермобил, може да стане „убиец“ на Tesla Roadster, като твърдят, че е пуснат видео материал за него, на който се ускорява от 0-60 мили в час за по-малко от две секунди.

Не само Елон Мъск разкри електрическа кола с пробег от 620 мили с едно зареждане, с което засенчва своята конкуренция,.

Изпълнителният директор на Tesla предположи, че колата му може да стигне  скорост от 0 до 60 мили в час само за 1,9 секунди, което я прави най-бързо ускоряващата се в света.

Преди това производителите на автомобили са предполагали, че скоростта от под 2 секунди за ускорение 0-60 мили в час е недостижима.

Колата няма да дебютира до 2020 г., така че ще мине известно време, преди тези твърдения да бъдат валидирани или опровергани.

Екипът зад Aspark Owl твърди, обаче, че има видео доказателство за техния електрически хипер-автомобил, пътуващ от 0-60 мили в час за 1.9 секунди.

Това би го направило първата улична кола, способна да го направи.

Автомобилът за първи път дебютира на автомобилното изложение във Франкфурт.

Aspark-Owl-0-60mph-in-1-9-seconds-921304Двуместният хипер-автомобил има 430 к.с. и въртящ момент 763 Нм, задвижване на всички колела и тежи само 860 кг.

Филмът, показан от японската инженерна фирма, твърди, че показва електрическата хиперкара, която пътува от 0-60 мили в час за 1.921 секунди – по-бързо от колата F1.

Някои коментатори във видеоклипа обаче са скептични за движението на автомобила, поради редица фактори.

Проблемите включват кратката дължина на тестовата писта, липсата на софтуер за записване на скоростта и вида гуми, които колата използва.

Колата ще бъде произведена в изключително ограничени количества, като само 50 ще бъдат пуснати в производство,  а клиентите ще се нуждаят от 3 млн. паунда, за да си осигурят една електрическа хиперкола…