НОВИЯТ СЕДАН PEUGEOT 508
НОВИЯТ СЕДАН PEUGEOT 508

Audi и Airbus работят заедно над хибрид дроун електрически автомобили

Концепцията превръща превозното средство в самолетa182041_large-e1520363766397

По electrek.co

Подобренията в технологията на батерията бързо започват да дават възможност за пилотиран електрически полет, който някои компании искат да комбинират с дроуни.

Audi и Airbus си партнираха с Italdesign, за да работят заедно по хибридната концепция за пътнически дроун/електрически автомобил.

a182040_largeКонцепцията включва безпилотна самолетна система, която се прикрепя към електрически автомобил – превръщайки го в летящ пътнически самолет.

Airbus вече работи по няколко програми за електрически самолети, включително автономни електрически самолети VTOL, но сега те си партнират с Audi и Italdesign, за да ги комбинират с електрически автомобили.

Д-р Бернд Мартенс, член на борда на директорите на Audi за доставки и председателa182044_large на Italdesign, коментира:

„Творчеството е необходимо, когато става въпрос за нови концепции за мобилност в градовете и различните нужди на хората. Italdesign е инкубатор за иновативни технологии и радикални прототипи. Следващата разработка е амбициозна визия, която би могла да промени трайно нашия градски живот в бъдеще“.

Ето няколко изображения на концепцията, показана на автомобилното изложение в Женева: