В Женева – SsangYong e-SIV EV Concept (2018)

Показва подхода на марката към бъдещите електромобилиSsangYong-e-SIV_EV_Concept-2018-1280-01

По netcarshow.com и autonews.ua

SsangYong представи своя концептуален автомобил e-SIV на автомобилното изложение в Женева т. г., стратегически модел, маркиращ бъдещия подход на марката към електрическите автомобили, свързаност и автономно шофиране.

Като специализиран производител на SUV, SsangYong разработи широка гама от автомобили за използване по пътищата, извън пътя и в градската среда, както и в свободното време. e-SIV е C-сегментен електрически автомобил (EV) и е петата концепция на компанията за електрически автомобили, която е изложена. Предишните модели включват KEV1 през 2010 г., KEV2 (2011), e-XIV (2012) и Tivoli EV-R, показани на автомобилното изложение в Женева през 2015 г., демонстрирайки ангажираността на марката към EVS.

SsangYong-e-SIV_EV_Concept-2018-1280-08 e-SIV се разшифрова като  Electronic Intelligent Interface Vehicle, това е разработена, която демонстрира подхода на SsangYong за създаване на свързано решение за мобилност и автономно управление. Компанията признава, че промяната в бъдещата мобилност ще бъде резултат само от положителния интерес, ангажираност и опит на потребителите, а e-SIV ще играе централна роля в създаването на следващото поколение SUV и EV модели.

С компактен, балансиран и динамичен дизайн за създаване на спортен автомобил за бъдещето, e-SIV се основава на дизайна на следващото поколение C-сегмент на SsangYong. С дължина от 4,46 метра и междуосие от 2,68 метра автомобилът е с размерите на SsangYong Korando.Ширината е 1870 мм, височината – 1630 мм.

Концептът е снабден с електромотор, чиято мощност достига 180 к.с. Максималната скорост е – 150 км в час. Разбира се, това не е скорост, с която са привикнали повечето собственици на кросоувъри, но за електромобил това е напълно достатъчно.  Затова пък с едно зареждане на батерията могат да се изминат 450 км. Батерията до равнище 80% може да се зареди за 50 минути.

Купето съчетава атрактивна форма на тялото с използваемост и удобство, за да се отличи от другите модели EV и има за цел да позиционира марката така, че да привлича за различни бъдещи начини на живот.

Концепцията има за цел да покаже, че следващото поколение автомобили на SsangYong не само ще бъде функционално, но и ще предлага ефективност с динамични характеристики на шофиране. Тя също така ще осигури платформа за разширен интерфейс за свързване, както и нови потребителски преживявания като автономно шофиране.

Автономната технология за задвижване, приложена към SsangYong e-SIV, използва SsangYong-e-SIV_EV_Concept-2018-1280-0eсистема от сензори, радари и камери. Тази технология за самоуправление на етап 2 разпознава лентата, в която се движи колата, и може да поддържа безопасно разстояние между нея и другите превозни средства на пътя. Това може да бъде допълнително подобрено с допълнителен сензор, за да се постигне самоуправляващ етап 3.

Свързаната функция на автомобила, приложена към SsangYong e-SIV, се състои от три основни части.

На първо място, тя може да зарежда батерията на автомобила дистанционно, като следи процеса на зареждане.

SsangYong-e-SIV_EV_Concept-2018-1280-0fОсвен това управлява информацията за зареждащата станция в реално време, прогнозира диапазона на движение въз основа на количеството на заряда в батерията и съответно избира оптималния маршрут за шофиране.

На второ място, телематичната услуга позволява отдалечен контрол на няколко функции. Те включват включване и изключване на захранването, климатични инсталации, диагностика и управление, аварийно шофиране в случай на инцидент.

Третият елемент е услуга за инфоразвлекателни услуги. Това създава персонализирани услуги за приспособяване на функционалността, за да отговори на индивидуалното удобство чрез разпознаване на речта и работи за управление на музика, радио и др..