НОВИЯТ СЕДАН PEUGEOT 508
НОВИЯТ СЕДАН PEUGEOT 508

Воланът ще изчезне за 20 години

И други луди прогнози за шофиране в бъдеще17c649_083

По thesun.co.uk

Експертите дадоха своите прогнози за това, какво може да бъде бъдещето без волани, краят на километража на колата и виртуалните пилоти.

Воланът няма да съществува в автомобилите през следващите 20 години.

И това е само една от огромните промени, предвидени за бъдещето на моторното превозно средство. Производителите като Volkswagen, Renault и Jaguar вече са извадили луди концепции, а сега има и още.

renault-symbioz-home-09h05-uk-120917-3Експерти от фирмата HPI са съставили списък на това какво да очакваме през следващите 80 години.

Интернет ще бъде стандартен в автомобилите най-късно до 2030 г., а виртуалните пилоти ще се грижат за паркирането.

Очаквайте да работите, да общувате и да спите в превозните средства през следващите 20 години. Дотогава автомобилите ще бъдат напълно без водач, с интериори, подобни на салоните, и няма нужда от волан или педали.

Интериорът ще стане с шезлонги и с големи екрани. Кабините ще разполагат с огромни екрани, за да можете да гледате телевизия и да получавате имейли. Бъдещето на моторното превозно средство също ще сложи край на шофирането.

Може да не се притеснявате прекалено много за открадната кола, макар че е малко вероятно да имате автомобил. Експерти смятат, че през следващото десетилетие британците вече няма да купуват коли – и ще се прехвърлят към схеми за наемане на „ползватели“.

Бензинът и дизелът ще бъдат постепенно премахнати, като двигателите ще станат ценни „колекционерски изделия“ до 2040 г.

Водородът може да съперничи на електроенергията за еко-надмощие през следващите 10 години с използваните батерии за автомобили, рециклирани в електроцентрали и офиси.

Фернандо Гарсия, потребителски директор на HPI, който отпразнува своята 80-годишнина, заяви: „През последните 80 години сме свидетели на огромна промяна в автомобилната индустрия, но това не е нищо в сравнение с това, което ще се развие през следващите 80 години ,

Вече виждаме, че автомобилите все повече се модернизират на всеки няколко години като мобилните телефони.

Също така е много вероятно да живеем в изцяло електрифицирани градове с автомобили, заредени само с електричество или водород. Във всеки град ще има чисти въздушни зони и няма да има емисии на автомобили.

Продажбите на автомобили ще бъдат далечен спомен и автомобилните компании ще предлагат пълен абонамент за пътуване.“