НОВИЯТ СЕДАН PEUGEOT 508
НОВИЯТ СЕДАН PEUGEOT 508

PSA избира китайско-белгийски доставчик за електрифицирани трансмисии

Punch има двоен съединител, позволяващ по-малко компонентиAR-180509830.jpg&q=80&MaxW=300&cci_ts=20180508065411

Automotive News Europe

PARIS  – PSA Group ускори своето преминаване към електрификация, като подписа споразумение с китайско-белгийския доставчик Punch Powertrain, за да осигури електрифицирани трансмисии с двойни съединители за 48-волтови меки хибридни автомобили.

Предаванията, които ще се появят в автомобилите на PSA до 2022 г., ще имат 48-волтов мотор, монтиран в така наречената позиция P2, между двигател с вътрешно горене и трансмисията. PSA е поставил за цел да предлага електрифицирани версии в 100% от своя обхват до 2025 г.

Компаниите обсъждат производството на трансмисии в съоръжение на PSA и проучват възможността за разширяване на партньорството, съобщава прессъобщение.

В него PSA каза, че Punch има двоен съединител, позволяващ по-малко компоненти и по-лека и компактна система за пренос.

Punch се намира в Sint-Truiden, Белгия. Първоначално е било дъщерно дружество на автомобилния производител DAF и по-късно е погълнато от ZF. Сега то е собственост на групата Yinyi, която придобива компанията през 2016 г. Основните заводи на Punch в Нанкин, Китай и Белгия заедно произвеждат повече от един милион предавателни механиизми годишно. През изминалата година компанията е открила фабрики в Иран и Нингбо, Китай.

Punch първично доставя непрекъснато променливи трансмисии до азиатски клиенти, включително BAIC Group, Dongfeng, Geely и Proton. PSA е първият голям европейски клиент, каза Герт-Ян Вогелаар, директор на стратегическия маркетинг в Punch. Той отказа да каже стойността на договора с PSA.

Компанията прави сериозен тласък в електрификацията, каза Вогелаар. Първите електрифицирани продукти ще се появят тази година, включително непрекъснато променлива скоростна кутия за plug-in хибриди и изцяло електрическо задвижване.

За да подкрепи развиитието си в електрификацията, през януари Punch придоби френската компания за електроника, Apojee.