НОВИЯТ СЕДАН PEUGEOT 508
НОВИЯТ СЕДАН PEUGEOT 508

В Англия EV зарядните устройства стават задължителни за новите домове

Компаниите, които изграждат и инсталират точки за зареждане, ще

Електрическият автомобил TesLowJuice се зарежда

Електрическият автомобил TesLowJuice се зарежда

получат 400 млн. паунда

Новите планове на правителството на Великобритания очертават как новите жилища и уличното осветление ще трябва да имат зарядни за EV.

Новите домове ще трябва да бъдат построени с контакти с ток за зареждане на електрическите автомобили съгласно плановете на правителството за увеличаване на потреблението на превозни средства с ниски емисии.

Очаква се по-късно това да бъде обявено в документа „Road to Zero“ на Министерството на транспорта. Строителната регулация в Обединеното кралство ще бъде реконструирана, за да се гарантира, че всички нови апартаменти и офиси ще бъдат с външни зарядни точки за EV.

Документът „Road to Zero“ има за цел да подготви Обединеното кралство за забраната от 2040 г. за бензинови и дизелови превозни средства, както беше обявено преди това от правителството. Съществено е, че документът съдържа клауза, потвърждаваща, че правителството „вижда роля“ за бъдещите хибридни автомобили, което означава, че забраната има вероятност да повлияе единствено на чисти бензинови и дизелови автомобили.

Стратегията също така цели „всички нови колони за улично осветление да имат места за зареждане в зони с уличен паркинг“.  Включени са също планове за инвестиране в технологии за безжично зареждане за ЕV, където превозните средства биват зареждани от подземни подложки, без да е необходимо да се включват кабели.

Компаниите, които изграждат и инсталират точки за зареждане, се очаква да получат допълнителни 400 млн. паунда в държавното финансиране.

Транспортният секретар Крис Грейлинг каза, че планът ще направи „най-голямата реформа в технологиите за автомобилен транспорт от създаването на патентованата автомобилна марка Benz преди 130 години.“